Archives for May 2019

HENTIKAN PENYEBARAN CERITA PALSU

Janganlah sewenang-wenangnya menyebarkan sesuatu perkara yang belum tentu kesahihannya kerana secara tidak langsung jika perkara yang disebarkan itu tidak benar, pasti akan menjadi satu fitnah besar yang boleh menjatuhkan maruah dan air muka orang lain. Ini adalah perkara yang serius dan tidak boleh dipandang sebelah mata. Pernah tak terfikir macam mana kalau orang lain menceritakan…

Read More

TERIMA KASIH SM SARENA

Alhamdulillah syukur dengan rezeki yang dikurniakan oleh Allah SWT. Hari ini Sabri menerima jemputan menghadiri jamuan berbuka puasa daripada SM Sarena Mohamad bertempat di Mahligai Cinta Nirwana, G-Village Desa Pandan. Jamuan berbuka kali ini merupakan jemputan khas bagi semua ahli pasukan di bawah naungan SM Kak Na. Kehadiran hampir 200 orang cukup menggamatkan suasana di…

Read More

BETUL DAH SEDIA NAK KAHWIN

Ada yang tanya aku tempoh hari, anak muda patut kahwin dulu ataupun beli rumah, kereta dan ada simpanan yang cukup baru boleh kahwin. Ramai orang akan berikan pendapat mereka masing-masing. Biasanya pendapat yang diutara berdasarkan pengalaman sendiri ataupun daripada kisah-kisah yang pernah diceritakan. Aku juga ada kisah aku sendiri. Jadi aku bercerita berdasarkan daripada pengalaman…

Read More

BUFET DURIAN TERBAIK DI LEMBAH KLANG

Makan sampai lebam. Aku memang tak sangka sebenarnya memang betul-betul ada kedai yang menjual durian secara bufet ini. Apa yang pernah aku dengar dan orang lain pernah tularkan biasanya makan durian secara bufet ini cuma mahu menarik perhatian supaya ramai pelanggan datang ke kedai. Bila sudah sampai di kedai durian tersebut semua sudah habis dimakan…

Read More

CARA PELIK MAKAN SNACK PLATE KFC

Sabri teka mesti ramai dekat luar sana yang suka makan ayam goreng Kentucky Fried Chicken ataupun biasa kita panggil KFC. Sabri juga salah seorang peminat setia ayam goreng ini. Sejak daripada kecil lagi mama papa bawa kami adik beradik makan. Masa tu selalu pergi KFC di Jalan Raja Laut sebab dekat dengan tempat papa berniaga….

Read More

CSTEAM GRAND IFTAR 2019

Kemeriahan suasana berbuka puasa yang dianjurkan oleh Majlis Tertinggi dalam Organisasi CS Team membuatkan aku sangat teruja malam tadi. Bagi aku, ini adalah majlis berbuka puasa paling mewah dan paling gah yang pernah aku hadiri dalam hidup. Lokasi kami bertempat di Dewan Ruscus Forest Valley Hall Bandar Mahkota Cheras. Kehadiran lebih daripada 1000 orang yang…

Read More