Archives for July 2020

Pengalaman tak dapat balik kampung isteri beraya

Alhamdulillah, lepas 6 tahun last masa aku kahwin dulu, ni lah kali pertama aku balik kampung isteri aku semula. Perasaan teruja itu memang tak boleh nak kata apa lah. Sebab benda ini agak emosional sikit untuk diri aku sendiri. Dulu masa sebelum kahwin aku cakap dengan isteri, setiap kali turn dia balik kampung, aku akan…

Read More

Pengalaman pertama kali masuk butik Coach di Genting Highland Premium Outlet

Fuh memang terbaiklah! Aku rasa untuk orang yang memang tergila-gilakan shopping, korang wajib kena singgah dekat Genting Highland Premium Outlet ini ataupun biasanya aku dengan kawan-kawan yang lain duk panggil GPO ini. Terus terang aku cakap barang kat sini memang murah giler kalau nak dibandingkan dengan harga-harga barang kat KL. Aku masuk butik Coach tadi….

Read More

Percutian tak rancang ke Genting Highland

jujur cakap, selama aku kahwin dengan isteri nak dekat 6 tahun, kami memang jarang menginap di hotel. seingat aku 3 kali je yang kami pernah menginap sesama. yang lain kalau ada pun pergi dengan family ramai-ramai. dulu situasi lain dengan aku niaga sekarang ini. banyak benda yang tak sama aku alami compare dengan dulu. yelah…

Read More

Pengalaman berkumpul dan menginap bersama pasukan di Melaka

Kali ini kitorang berkumpul dan bakar-bakar sesambil hirup udara pantai kat Melaka. Untuk team bawah Amit dengan Syima ini rasanya kali pertama kitorang buat luar daripada KL. Biasanya bakar-bakar kat rumah dorang je. Minggu lepas baru je buat bakar-bakar. Minggu ini buat lagi. Memang fun habis. Yelah, bila kerja sales ini memang kena selalu gathering…

Read More

Untungnya beli rumah masa muda

hari ini aku teman ojang salah seorang team leader kitorang. dia sign agreement rumah pertama dia. wah bestnya. kalau nak tau ojang ni antara orang yang sesama dengan aku masa join buat bisnes yang sekarang aku usahakan ini. bila teman dia tadi teringat balik masa kitorang baru masuk setahun yang lepas nak dekat 2 tahun….

Read More