Archives for August 2020

Peluang bisnes untuk anak muda

Hari ni lepak makan dengan family wife aku. Mulanya nak makan cendol durian kat chowkit tu. Sekali budak-budak tak boleh masuk pula. So kitorang tukar plan makan kat restoran western bentuk kapal kat sebelah masjid kampung bharu. Tengah lepak makan, datang sepupu isteri aku. Dia dari hospital tadi ada hal dengan kawan dia. Mak mertua…

Read More

Selamat hari lahir yang ke 29 tahun isteriku

Masa kita mula-mula kenal dulu, saya tak sangka kita punya relationship boleh sampai sejauh ni. Yelah, mana taknya. Kita kenal pun sebab salah missed call nombor telefon. Lepas tu sesaja tukar-tukar akaun MySpace. Masa jumpa pertama kali depan-depan, malu tak tahu nak cakap apa. Yelah, masa tu kita baru je umur berapa kan? Saya 18…

Read More

Pengalaman pertama kali menginap di Hotel Pullman Kuala Lumpur

sebelum ni rasanya tak pernah pula teringin nak menginap hotel kat Kuala Lumpur ni. yelah, nak menginap buat apa, dah memang duduk kat KL juga kan? haha. rupanya best juga ya bila menginap hotel walaupun kat dalam KL. lagi-lagi bila menginap kat hotel yang mewah, lagilah seronok. sampai kat hotel je terus rasa lain maciam….

Read More

Kongsi peluang perniagaan dengan semua orang

Alhamdulillah. Hari ni dapat bantu sorang lagi untuk sesama dapatkan income dengan berjualan dalam bisnes yang aku usahakan. Nama bisnes partner aku ni Ayu. Sebelum ni ayu customer aku. Kitorang kenal hampir nak dekat setahun. Bila ayu dah puas hati dengan produk yang aku suggestkan sebelum ni, abang ayu pula berminat nak dapatkan unit yang…

Read More

Support bisnes kawan sambil offer peluang bisnes

Nak dekat hampir 7 tahun juga kenal dengan kawan aku yang sorang ni. Tapi selama kenal tu tak pernah langsung kitorang berjumpa. Setakat sembang dalam fb je. Daripada start kitorang belum kahwin, sampai lah masing-masing dah ada 2 orang anak. Mungkin sebab sebelum ni masing-masing sibuk dengan life sendiri. So ada banyak sebab untuk taknak…

Read More