Archives for August 2020

Mana kau pergi masa budak kau perlukan kau?

Hari ni aku agak emosi sikit. Ada seorang ni dia pernah recruit kawan dia masuk dalam bidang sales. Tapi sales dia on off on off lah. Lepas dia dah recruit kawan dia ni, dia terus hilang kan diri dalam bidang sales. Dia kata sales ni bukan jiwa dia. Lebih baik dia buat e-hailing je. Terkapai-kapai…

Read More

Kenapa kena buat kerja dalam team?

Ni topik yang best aku nak share. macam ni cerita dia. aku dulu pernah rasa macam mana niaga, duduk kat kedai sorang-sorang. buka kedai sorang-sorang, kemas barang sorang-sorang. buka payung khemah sorang-sorang. tutup kanopi sorang-sorang. lipat kanvas sorang-sorang, boleh kata banyak benda yang aku buat sorang-sorang masa tu. bukan lah takde orang tolong langsung. cuma…

Read More