Archives for October 2020

Sign loan Honda City 2020

Okay petang tadi aku kena sign loan kereta aku. Biasanya kalau nak sign agreement kena gi bank kan? Tapi kali ni buat kat luar. Kat mcd leisure mall, senang kerja. Aku pun dari Semenyih terus datang Cheras. Dalam pukul 4 petang kitorang jumpa. Aku pun pergi dengan wife. Anak-anak tinggal kat rumah mama sebab budak-budak…

Read More

Loan Proton X50 berjaya tukar ke Honda City 2020

alhamdulillah, tadi aku dapat call daripada public bank. officer yang call tu bagitau betul ke aku ada loan proton x50 nak tukar ke honda city? aah betul aku cakap. oh okay dia kata. loan tu dorang dah proceed dan dorang minta aku sign agreement esok. syukur alhamdulillah. aku tanya loan berapa approve? dia kata ikut…

Read More

Kenapa aku pilih nak ambil Honda City baru?

Okay sambungan pasal kereta tu. Bila abang jega kata aku boleh pilih sama ada nak ambil kereta Honda City ke x50, aku terus bincang dengan isteri aku. Aku terus tanya, macam mana ni sayang? Awak rasa macam mana? Apa yang paling terbaik untuk kita? Lepas tu wife aku cakap ikutkan plan asal kitorang memang nak…

Read More