sabrijati

Dugaan yang tak berkesudahan

Hari ni aku diberi peluang untuk sharing dengan kawan-kawan yang meniaga sesama dengan aku. Aku perhati je muka sorang-sorang dalam zoom tadi. Memang ketara nampak yang masing-masing pun mental tengah koyak sekarang ni. Mau nya tak koyak. Dah lah kena duduk rumah dah sebulan lebih. Lepas tu kes jangkitan makin naik, takde tanda-tanda nak turun….

Read More

Bangkit!

Takde orang yang suka gagal. Semua orang taknak gagal. Tapi kenapa ada juga kegagalan yang jadi dalam hidup? Kenapa suka sangat biarkan diri berada dalam kegagalan. Jujur cakap. Aku kecewa dengan apa yang aku dah buat. Aku tak puas hati langsung dengan pencapaian aku setakat ni. Jujur cakap aku tak suka kenapa aku pilih untuk…

Read More

Maaf andai ini bukan yang terbaik

Assalamualaikum semua. So first sekali aku nak minta maaf sebab lama tak update blog aku ni. Entahlah, hampir 3 bulan menghilang ni, banyak benda yang jadi dalam hidup aku. Insha Allah ada kesempatan, ada ruang, aku share dengan korang semua yang sudi baca blog aku ni ye. Sebagai manusia biasa, yelah, kadang tu aku pun…

Read More

Tips macam mana nak capai azam tahun baru

Bismillah. Lama pulak rasa tak menulis kat blog peribadi aku ni. Haritu aku ambik keputusan berehat kejap daripada menulis kat sini tapi takdelah aku sampai tak menulis langsung. Cuma mungkin kat platform yang lain je. Hihi. So, sempena tahun baru ni, aku pun terfikir untuk nak menulis something yang boleh bagi manfaat kat orang ramai….

Read More

Tips menjual barang dengan bakal pelanggan

Ramai yang jumpa aku tanya macam mana nak yakinkan orang beli produk yang kita jual. Aku cakap benda ni tak mudah dan tak susah sebenarnya. Paling penting kita sendiri kena betulkan mindset kita. Sama ada kita semata-mata nak jual produk yang kita jual, ataupun kita nak tolong customer. Tolong daripada segi cara selesaikan masalah customer…

Read More