sabrijati

Di sebalik Sebuah Kisah Klasik

Seingat aku, mula-mula aku dengar lagu Sebuah Kisah Klasik ni masa aku darjah 4. Tahun 2000, masa tu kumpulan Sheila On 7 baru orang nak mula kenal. Baru nak naik masa ni. Bila aku dengar je lagu ni, terus aku rasa macam satu perasaan yang lain dan susah aku luahkan dengan perkataan. Walaupun masa tu…

Read More

Kesempatan yang terlewatkan

hari ni aku lepak dekat hajris bistro kat permaisuri. sesambil buat kerja, mata aku liar juga perhatikan orang sekeliling. biasalah kalau dah lepak mamak ni, macam-macam ragam orang kita boleh tengok. adalah sejam aku dah lepak, aku perasan ada sorang mamat ni meniaga jual buah. dia pergi satu table ke satu table. masalahnya dia bawak…

Read More

Tips cuci kereta sendiri

Kalau korang baru beli kereta, mesti rasa macam nak hari-hari cuci je kereta tu kan. Haha. Samalah macam aku. Tak tahu kenapa, tapi best sebenarnya bila tengok kereta kita sentiasa bersih. Kalau tak, nampak kotor sikit je terus kepala rasa berdenyut-denyut. Kalau boleh satu habuk pun taknak bagi lekat. Haha mana boleh. Simpan dalam kelambu…

Read More

Tips urus masa lebih baik

Betul lah orang kata. Kalau kita meniaga ni kena pandai urus masa. Aku perasan sekarang ni bila ada beberapa kerja aku nak kena siapkan dalam satu masa. Memang tak terkejar kalau kita tak manage time kita betul-betul. Dalam masa yang sama bukan takde masa, tapi lebih banyak buang masa dalam tak sedar. So aku ada…

Read More

3 kekurangan Honda City 2020

Takde benda yang perfect. Mesti ada part yang kurang. Samalah juga macam kereta. Hebat macam mana pun manusia buat, takkan boleh nak puaskan hati semua orang. Aku sendiri, lepas dah beli kereta Honda City baru ni, ada banyak part yang aku suka pasal kereta ni dan ada part yang bahagian Honda boleh perbaiki lagi untuk…

Read More