Nasihat dan Inspirasi

Tips macam mana nak capai azam tahun baru

Bismillah. Lama pulak rasa tak menulis kat blog peribadi aku ni. Haritu aku ambik keputusan berehat kejap daripada menulis kat sini tapi takdelah aku sampai tak menulis langsung. Cuma mungkin kat platform yang lain je. Hihi. So, sempena tahun baru ni, aku pun terfikir untuk nak menulis something yang boleh bagi manfaat kat orang ramai….

Read More

Kesempatan yang terlewatkan

hari ni aku lepak dekat hajris bistro kat permaisuri. sesambil buat kerja, mata aku liar juga perhatikan orang sekeliling. biasalah kalau dah lepak mamak ni, macam-macam ragam orang kita boleh tengok. adalah sejam aku dah lepak, aku perasan ada sorang mamat ni meniaga jual buah. dia pergi satu table ke satu table. masalahnya dia bawak…

Read More

Jangan dikejar kejayaan, sampai sanggup buat perkara yang dilarang dalam agama

Rasanya dah lama aku tak tengok video keagamaan ni. Tadi masa tengah tunggu wife beli barang kat Mr DIY aku pun layan satu video daripada Ustaz Don Daniyal dalam kereta. Rasanya kebanyakan kita semua memang dah kenal ustaz daripada video-video beliau sebelum ni. Aku tertarik dengan ada satu ayat yang ustaz bagitau untuk kita semua….

Read More