Dihina Mertua Kerana Menumpang Rumahnya

pasangan-berkahwin

Kasmadi seorang pemuda bandar. Beliau bekerja sebagai seorang cikgu tadika. Beliau berkenalan dengan seorang jururawat bernama Jenna. Perhubungan mereka menjadi serius dan mereka memutuskan untuk melangsungkan majlis perkahwinan.

Perkahwinan antara lelaki dan perempuan

Tinggal Bersama Mertua

Kasmadi belum memiliki rumah sendiri kerana belum mampu. Pendapatan beliau sebagai guru tadika cukup makan sahaja. Jenna memberi cadangan supaya mereka menumpang di rumah ibunya. Kasmadi bersetuju walaupun beliau perasan ibu mertuanya seperti kurang senang.

ibu mertua yang marah

Di Halau Keluar Dari Rumah

Ibu mertuanya merperlekeh Kasmadi kerana tidak bersedia memiliki rumah bila mengambil keputusan berkahwin dengan anaknya. Tak tahan dicerca, Kasmadi mengambil keputusan keluar dari rumah tersebut bersama Jenna. Jenna berasa sedih dengan kejadian yang berlaku.

lari dari rumah

Mencari Pendapatan Sampingan

Kasmadi nekad untuk membeli rumah sendiri. Buat sementara, mereka menyewa bilik. Kasmadi merancang untuk mencari pendapatan sampingan. Mereka berdua berniaga kecil-kecilan. Siang kerja hakiki, malam berniaga. Hasil dari perniagaan itu mereka menabung sedikit demi sedikit.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge