Hari ni kita tolong orang, lain kali orang tolong kita pula

united-states-hot-springs-dark-light

Betul aku cakap, dulu aku sendiri tak faham kenapa aku nak kena buat recruitment. Sampai lah aku ajak isteri aku buat. Tapi mula-mula pun tak nampak lagi. Bila isteri aku berjaya hit income dalam 10k masa tu, baru lah mata aku terbuka.

Bayangkan isteri aku sebelum ni niaga nasi lemak bawah flat je, niaga nak dapat 100 sehari pun payah. Tu belum kira nasi lauk tak habis jual. Modal pun tak dapat balik. Siapa yang niaga makan tau lah kalau niaga tak dapat 100 sehari memang sakit.

Tapi bila wife aku fight income yang dia nak dan bila dia dapat, memang real terdetik dalam hati aku. Aku kena tolong orang lain pula untuk dapatkan income yang macam ni juga. Serius aku cakap benda ni terus buka mata aku.

Bayangkan kat luar sana berapa banyak orang yang struggle dengan kena buang kerja bagai sebab pkp. Gaji kena potong sampai tinggal 400 je sebulan. Macam mana nak survive, lagi-lagi moratorium dah last bulan 9 ni.

So kali ni misi aku, bukan takat untuk aku dapatkan income aku seorang je, aku kena tolong orang pula untuk dapatkan income yang diperlukan. Ada kadang tu bukan nak banyak pun, asal ada beras nasi atas meja pun dah okay dah.

So betul cakap ni. Ada yang terkesan dengan income, kena buang kerja, dah lost tak tahu nak buat apa, rogerlah aku. Insha ALLAH aku tolong korang. Senang je nak cari aku. Pm je aku kat whatsapp. 0123611587

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge