Kongsi peluang perniagaan dengan anak muda

20200820_212748

Jumpa anak-anak muda ni tadi, teringat pula zaman-zaman baru habis sekolah dulu. Masa tu fikir nak enjoy je. Takde fikir pun nak kena cari income lebih. Ada duit enjoy, takde duit minta lagi dengan mak ayah. Teruk nya perangai haha.

Zaman sekarang tak boleh dah macam tu. Hidup sekarang ni lagi struggle. Income pun still ada lagi yang dapat 1300. Terkejut juga aku tadi. Nak tak nak memang kena buat income tambahan. So bila aku jumpa dorang ni tadi, aku cuba tolong part mana aku boleh tolong.

Ada yang nak senangkan mak ayah, ada yang nak bawa family pergi umrah, ada yang beli kereta baru, nak beli rumah baru. Tak kisah lah apa pun alasan, pilihan tu kat kita sendiri sama ada kita betul-betul nak, atau nak sekadar nak.

Tapi bila kita buat ikut direction yang betul, insha ALLAH kita boleh capai apa saja yang kita rasa mustahil sebelum ni. Yang penting kita kena bayangkan benda yang kita nak tu dapat, baru lah kita boleh dapat. Kena visualise sebelum dapat.

Bila aku dah share dengan dorang tadi, barulah dorang faham perjalanan bisnes yang aku buat sekarang ni. Kita sendiri pilih nak income berapa tiap-tiap bulan. Sebab kita dibayar atas effort yang kita dah kerahkan setiap hari.

Lagi rajin kita buat kerja, lagi lebat lah income yang kita dapat. Takde yang mustahil, yang penting kita buat je sampai dapat. Macam mana nak buat, insha ALLAH aku tunjukkan jalan macam mana yang aku dah buat dan dapat. Kita layan je.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge