Orang bisnes tak boleh down

gray-concrete-road-between-buildings

Kalau kata kita tengah buat bisnes tak jadi, jangan terus fikir kita ni macam tak guna langsung. Ingat, time macam ni kena bertenang. Tak boleh kita buat keputusan yang boleh buat kita lagi down.

Apa-apa pun kita kena cepat-cepat refer balik dengan sesiapa yang kita selesa nak borak. Cuba figure out balik punca masalah tu datang daripada mana. Dari segi cara kerja ke ataupun masalah peribadi.

Bila dah tau, baru lah senang kita nak fix kan problem tu. Melarikan diri daripada masalah takkan boleh bantu kita selesaikan apa-apa pun. End up kita sendiri yang menjahanamkan diri sendiri sedangkan kita tau potensi tu.

Cuba ingat balik masa kita dapat jualan yang banyak, yang sedap, orang tetiba serbu semua barang yang kita jual. Mungkin masa tu barang tu sendiri memainkan peranan untuk dapatkan hasil yang banyak.

Cuma dalam dunia bisnes ni kita kena cepat kalau tak kita akan ketinggalan. Bila kita jual barang yang out to date Ni, memang kebarangkalian untuk barang tu tersidai tak dapat nak jual tu memang tinggilah cerita dia.

Tapi zaman sekarang ni ada banyak bisnes jualan yang sentiasa ada permintaan yang tinggi tak kira masa. Dan bisnes ni tak perlukan modal produk pun untuk kita mula berjual. Cuma perlukan sikit duit kos je nak marketing nak isi minyak kereta motor.

So bisnes macam ni lebih less risiko dan dah tentu boleh bagi income pendapatan unlimited yang luar biasa yang kita tak pernah sangka. Dan tak mustahil boleh ubah sudut pandang kita tadi tu dan ubah kehidupan secara total terus.

Untuk nak mulakan buat bisnes macam ni mestilah tak senang. Sentiasa ada halangan untuk kita nak buat. Aku faham benda tu dan dah tentu aku takkan biarkan korang susah sorang-sorang. Kita buat kerja sesama.

Nak tau bisnes apa roger je aku.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge