Peluang bisnes pasca moratorium

IMG_20200920_173343_258

Semalam aku ada sesi photoshoot dengan team. Kali ni lagi meriah daripada tahun lepas. Lebih kurang nak dekat 50 orang jugaklah yang datang. Kalau tahun lepas baru berapa orang je, dalam 20 lebih macam tu.

Alhamdulillah team makin lama makin ramai. Terus terang cakap keadaan ekonomi sekarang ni memang tengah struggle. Boleh dikatakan siapa yang buat bisnes retail macam aku sebelum ni kat downtown memang terkesan sangat.

Sebab orang dah makin kurang nak beli barang sangat, lagi-lagi still dalam perintah kawalan pergerakan pemulihan ni. Lepas tu moratorium pun dah habis bulan ni. Bulan depan dah kena start bayar kereta, rumah apa semua macam biasa. Memang senak juga tu.

Nak tak nak kena try jugak cari peluang lain yang boleh nak survive dan dapatkan income yang lebih baik daripada sebelum ni. Sekarang kita semua berada dalam mod bertahan. Tak boleh nak buat keputusan membabi buta yang boleh buat income kita lagi down teruk.

Dan untuk bulan ni juga, ada berpuluh permohonan yang nak buat sesama bisnes yang aku tengah usahakan ni. Kebanyakannya semua memang nak dapatkan income yang lebih baik, dan nak cari bisnes yang boleh menambah pendapatan keluarga. Semua ni benda penting.

Insha ALLAH kita usahakan sesama bisnes ni. Aku guide dan bantu untuk dapatkan income yang korang sendiri nak. Bukan income berapa yang aku nak. Takde benda yang mustahil dalam hidup ni. Yang penting kena rajin dan nak belajar. Lama-lama mesti korang pun boleh dapat apa yang korang nak.

Aku cuma pembimbing, pemudah cara je. Roger 0123611587

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge