Pengalaman berkumpul dan menginap bersama pasukan di Melaka

IMG-20200725-WA0258

Kali ini kitorang berkumpul dan bakar-bakar sesambil hirup udara pantai kat Melaka. Untuk team bawah Amit dengan Syima ini rasanya kali pertama kitorang buat luar daripada KL. Biasanya bakar-bakar kat rumah dorang je.

Minggu lepas baru je buat bakar-bakar. Minggu ini buat lagi. Memang fun habis. Yelah, bila kerja sales ini memang kena selalu gathering sesama macam ini. Sebab bila berkumpul macam ini lagi buatkan ukhuwah antara team jadi lagi kuat.

Aku terus terang cakap sebelum masuk dalam bidang sales ini, aku memang tak pernah merasa semua ini. Ni kalau still meniaga kat downtown lagi, memang tengah termenung je kat kerusi malas aku dulu. Haha. Menung sampai ke sudah.

Bukan sebab niaga downtown tu tak bagus, tapi sebab aku sendiri seorang yang malas dan takkan bergerak selagi tak kena suruh. Kononnya niaga sendiri takde orang nak marah. Ego tak bertempat, sudahnya bisnes sendiri makin lama makin jahanam.

Syukur bila duduk dalam bidang sales ini, ada banyak aktiviti dengan team. So ini salah satu akan buatkan aku tak hilang fokus dengan kerja aku setiap hari. Adatlah kalau ada time-time yang lari fokus, tapi cepat-cepat boleh handle balik situation tu supaya keep on track balik.

Aku harap perhubungan antara pasukan ini akan berkekalan sampai bila-bila. Aku tak tahu apa yang jadi akan datang. Tapi aku bersyukur dengan apa yang ALLAH SWT kurniakan kepada aku hari ini dan aku berdoa semoga dipermudahkan urusan aku lepas-lepas ini.

Untuk bantu lagi ramai kawan-kawan join kitorang dalam team dan sesama cipta lagi banyak kejayaan akan datang.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge