Pengalaman cat rumah sendiri

painting-strokes-yellow-gray-wallpaper-preview

Ikutkan hari ni aku nak share sambungan pasal kereta semalam tu. Tapi sebabkan hari ni aku cat rumah, so aku postpone lah ye. Tak larat nak tulis pasal kereta haha.

Cuma apa yang aku nak share pasal cat rumah ni, sebenarnya memang mencabar. Kalau tak biasa buat memang boleh sakit pinggang bagai lah. Nampak macam senang tapi try lah buat kalau tak pernah try.

Macam mana nak bagi dia sekata cat tu, tak bertompok-tompok. Lepas tu nak pastikan cat tu tak terlampau pekat tak terlampau cair. Semua tu kena pandai agak-agak.

Bagi aku, memang betul ada setengah perkara kita boleh buat sendiri. Tapi untuk dapatkan hasil yang lebih baik kena minta bantuan pada yang ahli, kira yang pakar dan memang kerja dia mengecat.

Bagi aku tak rugi sebenarnya kalau kita bayar upah untuk orang catkan rumah kita. Bila orang yang memang mahir buat dah tentu hasil dia akan jadi lebih baik dan lebih kemas.

Apa pun ni pengalaman yang memang aku tak boleh lupakan. Lepas ni kalau aku nak cat rumah lagi, maybe aku akan fikir 2-3 kali nak buat sendiri. Hahaha. Siapa yang memang kerja cat rumah, korang memang awesome.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge