buat sampai jadi

Untungnya beli rumah masa muda

hari ini aku teman ojang salah seorang team leader kitorang. dia sign agreement rumah pertama dia. wah bestnya. kalau nak tau ojang ni antara orang yang sesama dengan aku masa join buat bisnes yang sekarang aku usahakan ini. bila teman dia tadi teringat balik masa kitorang baru masuk setahun yang lepas nak dekat 2 tahun….

Read More

Jangan lepaskan peluang andai ada kesempatan

Macam aku sebelum ini, kalau nak mulakan satu-satu perkara memang aku takut-takut. Banyak perkara yang ada dalam fikiran aku. Jadi ke tak jadi nanti, fuh mencabar betul. Tapi dalam masa yang sama, perasaan nak cuba itu memang ada juga. Cuma tinggal lagi nak dapatkan sikit kekuatan je untuk aku mulakan nak buat. Memang cuak habis…

Read More

Pentingnya bekerja sebagai satu pasukan

dalam dunia perniagaan yang aku jalankan sekarang ini, kitorang di ajar betapa pentingnya kita bekerja sebagai satu pasukan. mungkin benda ini macam dah biasa dengar bagi sesetengah orang. ada yang kata ini statement yang klise. tapi bila kita buka mata dan fahamkan betul-betul, sebenarnya kerja sepasukan ini maksud dia sangat besar dan sangat berat untuk…

Read More

Pentingnya konsistensi dalam usahakan sesuatu

Syukur alhamdulillah. Hari ini aku ditemu ramah oleh salah seorang editor bernama Miss Lana dari Britishpedia Media Group. Aku sangat teruja, mungkin disebabkan ini pengalaman pertama kali. Aku telah dipilih untuk disenaraikan di dalam ensiklopedia mereka iaitu Successful People in Malaysia untuk siri yang ketiga. Sebaris dengan nama-nama besar dan berpengaruh yang sudah bertapak lama…

Read More

Bila usahakan sesuatu, buat betul-betul sampai jadi

Biasanya kita akan teruja bila dapat buat sesuatu perkara yang kita tak biasa buat sebelum ini. Contohnya bila kita sebelum ini kerja, kemudian kita start nak berniaga sendiri pula. Semangat berkobar-kobar ini sampaikan bila tidur pun asyik teringat je dengan projek yang kita nak buat. Terbawa mengigau termimpi-mimpi. Tak sabar nak tunggu hari esok untuk…

Read More