keluarga

Kenapa kena luangkan masa dengan mak ayah sementara masih ada kesempatan?

ada orang kadang-kadang tu terlampau kejarkan bisnes ataupun kerja. sampai dia dah tak ingat dengan mak ayah dia kat kampung. ada je alasan bila mak ayah suruh balik. tak dapat cuti lah, boss marah lah, kedai takde orang tengok, sales lari, macam-macam lagi lah. takut sangat dengan kerja takkan ada kesudahan. aku cakap macam ni…

Read More

Sebagai ibu bapa, sanggup buat apa saja demi kebahagian anak-anak

aku bukan daripada kalangan orang yang senang. walaupun kehidupan aku tak sama macam orang lain, tak bermakna aku ini takde impian dan cita-cita. matlamat aku adalah untuk bahagiakan keluarga aku dengan berikan apa yang mereka nak. kalau boleh setiap permintaan daripada mereka aku akan usahakan semampu yang boleh. lagi-lagi hal yang melibatkan anak-anak. aku memang…

Read More

Luangkanlah masa dan waktu bersama keluarga tersayang

alhamdulillah hari ini aku dapat bawa anak-anak dan isteri pergi jenjalan kat mall. dulu aku ingat, susah macam mana pun takde duit, aku mesti bawa dorang jalan. sebab aku memang suka jalan. tapi start pkp haritu, agak terhad sikit nak bawa dorang pergi mana-mana. kali ini dah ada kelonggaran sikit boleh lah dorang happy-happy. seronok…

Read More

Sos cili Thai jenama Life

Okay, aku decide untuk beberapa artikel ke depan insha Allah aku nak kongsikan barang-barang yang aku beli setiap hari. Aku ini suka membeli, kadang bila dapat satu barang yang aku nak itu memang aku happy sangat. So tujuan aku tulis tentang barang yang aku beli itu untuk ceritakan kenapa aku beli dan apa kelebihan barang…

Read More