Tips kurangkan tekanan

laptop-netflix-logo-keyboard

Sekarang ni banyak orang yang dah start risau andai kata jadi lagi situasi kita kena duduk rumah lama-lama. Yelah pengalaman haritu memang tak best sebab tak tahu nak buat apa-apa.

Dengan nak layan down lagi kan. Tapi kalau jadi juga, kita tak mintalah. Harap-harap benda ni tak berlaku. Cumanya kita dah lebih bersedia untuk nak hadap. Aku share satu tips yang korang boleh try buat nanti.

Bagi aku, dalam keadaan kita sekarang ni, stream movie kat tv antara satu benda baru yang aku duk buat. Pilihan aku dah tentulah Netflix. Banyak giler movie yang kita boleh pilih. Ada yang 4k HD lagi.

Bagi aku, ni alternatif baru yang memang aku suka sangat ada dalam rumah. Sebelum ni aku memang ada langgan siaran berbayar, tapi ni dah 2020. Stream movie lebih better lagi-lagi aku memang ada maxis fibre kat rumah.

Bila kita tengah down, kita boleh pilih untuk layan movie yang bagi inspirasi. Dalam masa yang sama, movie ni juga boleh jadi salah sat faktor untuk kita naikkan semangat kita untuk berani berdepan dengan apa je cabaran akan datang.

Dah tentu ada kekurangan dia juga. Ada banyak movie yang tak boleh ditonton oleh kita sebagai orang Islam. So pilihan tu sentiasa ada kat tangan kita. Pilih movie yang baik-baik dan boleh jadi pedoman dalam hidup kita.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge