Uruskan masa baik-baik dalam kerja

minimalism-digital-art-simple-background-music-wallpaper-preview

Semua orang ada masa 24 jam sehari. Takde yang lebih takde yang kurang. Kalau kata tak cukup juga, itu bukan pasal masa, itu pasal diri sendiri tak pandai nak urus. Lagi-lagi dalam bisnes. Kita lah kuli kita lah boss.

Kalau kata takde sales masak lah. Memang takde income lah cerita dia. Sebab tu manage masa sangat penting. Bila masa nak kerja, bila masa nak rehat. Bila masa nak main dengan anak. Bila masa pergi jenjalan dengan mak ayah semua.

Bila kita tak boleh nak manage masa, jumpalah dengan orang yang boleh tolong guide macam mana nak buat. Perkara paling penting dah tentu lah disiplin. Buat jadual harian dan commit dengan jadual tu. Bukannya buat lepas tu langgar jadual sendiri.

Buat macam tu maksudnya kita tak jujur dengan diri sendiri. Tak jujur ni tak payahlah cerita pasal kejayaan, pasal nak sukses dalam life, pasal impian apa semua. Tu semuanya mimpi, takkan dapat nak capai. Perbaiki lah balik jadual harian.

Mulakan dengan bangun solat subuh setiap hari konsisten. Insha ALLAH.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge